Semjén Zsolt Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEMJÉN ZSOLT (KDNP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Visszatérve a nyugdíjkérdéshez, szeretném nagyon röviden összefoglalni és leszögezni, hogy mi volt az a két mozzanat, ami mint kereszténydemokrata képviselõt arra biztatott, hogy ezt a módosító javaslatot benyújtsuk ellenzéki képviselõtársammal együtt.

Az egyik az, hogy a nyugdíjas lakosság nem tartható bizonytalanságban - egyszerûen azért nem, mert a társadalom legkiszolgáltatottabb rétege, amelynek az ezzel a pénzzel való kalkuláció életstratégiába vágó kérdés, ezért nem mindegy, hogy mikor kapja meg ezt a pénzt.

A másik pedig, hogy nem nõhet a szakadék a társadalom aktív és inaktív része között, és miután ez a kifizetés átcsúszhat 1995-re, ezért ez az átcsúszás tovább növelheti az amúgy is meglévõ szakadékot.

Nem mondtuk azt, hogy a miniszter úr és Nagy Sándor által beterjesztett javaslat rossz. Mi azt mondjuk, hogy a miénk, a módosító javaslat jobb. Mindezt leszögezve szeretném emlékeztetni képviselõtársaimat, és kérni, ki-ki emlékezzék a választási kampány során elmondott ígéreteire, és ezt szem elõtt tartva döntsön.

Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage