Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKgP): Köszönöm a szót, elnök úr. Én úgy gondolom, Mészáros István, igen tisztelt képviselõtársam példája tanúsítja azon megállapításom helyességét, hogy bár az ügyvédjelölti idõ két év, van, akinek húsz év is kevés lett volna. (Derültség.) De hát, úgy gondolom, Mészáros István kollégám ezt épp olyan jól tudja, mint én.

Amit viszont nem tud Mészáros kolléga - és erre szeretnék reagálni -, az az, hogy a tartásdíj és a járulékfizetés nem bírói gyakorlat, hanem jogszabály elõírásából fakadó következmény. A jelenlegi eset azért is különbözik a Mészáros István képviselõtársam által felhozottól, mert itt már megítélt tartásdíjról van szó - legyen szabad így hivatkoznom -, tehát nem vitás, hogy fizetni kell a nyugdíjat. Az sem vitás, hogy januártól visszamenõlegesen. És a mi álláspontunk az: ha egyszer törvény van rá, ha egyszer nem vitás, hogy januártól kell fizetni, akkor ne játsszunk szegény nyugdíjasok idegeivel, hanem adjuk nekik oda januártól.

Mindösszesen errõl van szó, igen tisztelt Mészáros képviselõtársam, igen tisztelt Ház. Köszönöm a türelmüket. (Taps a Kisgazdapárt soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage