Bretter Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

BRETTER ZOLTÁN, az oktatási bizottság elõadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az oktatási bizottság megtárgyalta a törvény módosítására vonatkozó javaslatot és egyhangúlag úgy döntött, hogy alkalmasnak találja általános vitára.

Két, különösen fontos mozzanatot emelnék ki ebbõl a vitából. Egyik az, hogy az oktatási bizottság jó része egyetértett abban, hogy maradt ebben a törvényben módosítanivaló, és nem csupán tartalmi ügyek, hanem olyasmik is, amiket az egyik képviselõtársam butaságoknak nevezett. Maradtak ebben a törvényben valóban olyan dolgok, amelyek a törvény meghozatala óta eltelt idõben nem jóknak vagy rosszaknak bizonyultak. Természetesen ezekre mihamarabb vissza kell térni, és az imént az elõterjesztõtõl hallottuk azt, hogy ez meg is fog történni.

A másik ilyen mozzanat, amit ki szeretnék emelni az, ami szintén az elõterjesztõtõl az imént elhangzott, hogy ez a módosítás valóban olybá tûnik, hogy nehéz helyzetbe is hozza az intézményeket anyagi szempontból, hiszen a korábbi költségvetés betervezett az intézmények számára bizonyos tandíjbevételeket, amelyeket így nem tudnak az intézmények realizálni. De ez egy másik törvény. Ez a pótköltségvetés vagy a költségvetési törvénynek a kérdése és igazándiból a tandíjügyet nem befolyásolja, mármint azt, hogy ezt a módosítást most mihamarabb, sürgõsen meg kell tenni. Mégegyszer hangsúlyozom, az oktatási bizottság abban tökéletesen egyetértett, hogy ezt a módosítást mihamarabb, sürgõsen vigyük véghez. Köszönöm szépen. (Szórványos taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage