Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF, a Független Kisgazdapárt parlamenti képviselõcsoportjának vezetõje: Köszönöm szépen, Elnök úr. Azért voltam kénytelen soron kívül szót kérni, mert az a vita, amely ebben a Házban most folyik az elõterjesztett törvényjavaslat módosításával kapcsolatban, egyértelmûen ellentétben áll a házbizottsági megállapodásunkkal. A házbizottságban a hat parlamenti párt frakcióvezetõje egyetértett abban, hogy ennek az elõterjesztésnek a lényege, hogy szeptember 1-jén ne kelljen a gyerekeknek tandíjat fizetni, és ebben a kérdésben a kormányzat egy új törvénytervezetet fog elõterjeszteni.

Ehhez képest itt most folyik egy értelmetlen, olyan vita, ahol fölvetnek kérdéseket, hogy mért nem alkotunk egy új törvényt, és a legelképesztõbb indítványokkal állnak elõ. Erre való tekintettel tisztelettel kérem az elnök urat, szavaztassa meg a Házat - jelenleg még az érvényes Házszabály alapján erre lehetõség van -, hogy zárjuk le a most már elvtelenné vált vitát, és hozzuk meg azt a határozatot, amelyben a házbizottság ülésén is megállapodtunk.

Úgy hiszem, ez így korrekt, ez felel meg a megállapodásunknak. A házbizottságon valamennyien úgy nyilatkoztunk, hogy senki ebben a körben módosító indítványt elõterjeszteni nem fog, felszólalni nem fog. Ehhez képest most egész tisztességes kis vita kezd kialakulni a semmirõl. Ezért engedjék meg, hogy én most ezt az indítványt elõterjesszem, mert ez felel meg a házbizottsági megállapodásunknak. Köszönöm a türelmüket. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage