Szabó Iván Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABÓ IVÁN (MDF): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Bretter Zoltán felszólalására nagyon röviden kénytelen vagyok kitérni arra, hogy ki mit vont el és honnan.

Nem szeretnék errõl részletesebben beszélni, mindenesetre egyetlenegy dolgot tisztelettel kérek: amikor ilyen kérdesek elhangzanak, hogy egy költségvetési intézménynek, mint a felsõoktatási intézmények is, a saját bevételeit és a költségvetési bevételeit hogy kell számítani, nagy tisztelettel ajánlom az Állami Számvevõszéknek ide vonatkozó dolgozatát és jelentését kötelezõ olvasmányként, amely kötelezõen elõírta nekem, hogy nem lehet elvonatkoztatni a bevételektõl. Tavaly ilyenkor arról folyt a szó a Házban, hogy a költségvetési intézmények 100 milliárd forintnyi bevételeit nem vettük számba a költségvetés készítésénél, és ezért 100 milliárddal többet költöttünk az országban, mint ahogy a költségvetési törvény megszabja.

Elkezdtem ezen lépésrõl lépésre változtatni. Örömmel konstatálom egyik oldalról, hogy Békesi László nagyon komolyan veszi ezt a kötelezõ olvasmányt, mert így már a külföldi diákok és a külföldi KK-munkák pénzeit is befésüli a költségvetésbe; de ezzel ellentétesen felszólalni kormánypárti oldalról igen nagy meglepetés volt számomra.

Tessék elolvasni az ÁSZ ide vonatkozó, törvényességre vonatkozó elõírásait! (Taps az MDF soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage