Bretter Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

BRETTER ZOLTÁN (SZDSZ): Igyekszem még két percnél is rövidebb lenni. Köszönöm szépen Szabó Ivánnak a kötelezõ olvasmányok rövid listáját. Valóban tanulmányozni fogom és tanulmányoztam is ezeket a jelentéseket.

Nem errõl van szó, tisztelt képviselõtársam! Arról van szó ugyanis, hogy a költségvetés valóban tartalmazta, valóban helyesen a bevételi oldalon ezeket a pénzeket, csakhogy akkor még nem volt felsõoktatási törvény. Nem beszélve arról, hogy nem kétharmadosan fogadta el a Ház a felsõoktatási törvényt - nem tudom, hogy ez honnan származik. Mindenesetre annak idején a Szabad Demokraták Szövetsége ellene szavazott.

De visszatérve ehhez a költségvetési kérdéshez: a költségvetés tehát jó elõre betervezte ezeket a bevételeket, nagyon helyesen feltüntette a költségvetésben, csakhogy még akkor senki nem beszélt arról, hogy egyáltalán lesz ilyen törvény, amely kötelezi tandíjbevételekre az intézményeket stb. Tehát ez egy megelõzõ intézkedés volt, amiben nyilvánvalóan az elõzõ kormányzat úgy számolt, hogy ezzel valamennyit le tud majd faragni azokból a támogatásokból, amit egyébként a felsõoktatási szférának nyújt. Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage