Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKgP): Köszönöm a szót, elnöknõ. Nagyon sajnálom, hogy ügyrendi vitába kellett bonyolódnunk, de ismételten utalok arra, amint azt a felszólalásomban is jeleztem, nem volt hatpárti konszenzus, hanem volt egy olyan konstruktív ellenzéki magatartás, hogy azt mondottuk: hogy egyáltalán a nyáron megindulhasson a Házszabály-elõkészítõ munka, tehát hogy a nyár ne vesszen el, erre tekintettel beterjesztjük ezt a kérelmet. Jelezvén, hogy ebbe én semmilyen körülmények között bele nem megyek, én nem is írtam alá, ezért Gyõriványi Sándorral íratta alá Hack Péter... (Derültség.) ..., tehát aki nem volt jogosult ilyan aláírásra, de csupán szemet hunytunk az elõterjesztés formai hibája felett. Éppen azért, hogy ezzel is jelezzük, hogy valamennyi jogot fenntartunk. És miután valóban úgy mûködött ez az elõterjesztés, hogy mindenki beterjeszthette a módosító indítványait és jelezték, hogy a módosító indítványok beterjesztésében a döntõ többséggel rendelkezõ kormánypárt igen toleráns lesz az ellenzékkel szemben. Úgy gondolom, hogy ennek pont a fordítottját igyekszik most a Ház elérni.

Hogy milyen szövegezés mellett ad ki a fõtitkári hivatal egy plenáris ülésre szóló meghívót, abba nekünk beleszólásunk nincsen. De jelen van Füzessy Tibor frakcióvezetõ úr, õ is ott volt a házbizottság ülésén, õ is igazolhatja, hogy szó nem volt arról... (Egy iratot adnak a kezébe.)... Hadd jelezzem, hogy Gyõriványi Sándor sem írta alá, csak rágépelték a nevét, ennyiben kell módosítanom, most kaptam meg az ezzel kapcsolatos iratot.

Tehát hadd utaljak arra, hogy szó nincs hatpárti konszenzusról. Lehet, hogy Trombitás képviselõtársunknak tetszik a régi ügyrendi bizottság munkája, tetszik a jelenlegi munka, neki lehet, hogy minden tetszik, de úgy gondolom, hogy attól mi még az ellenzéki magatartás, a kritikai észrevételek mellett, a konstruktív ellenzéki magatartás mellett megmaradunk. Köszönöm szépen.

(18.50)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage