Hack Péter Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HACK PÉTER elõterjesztõ: Elnök Úr! Tisztelt Ház! (Közbeszólások: Asszony!) Bocsánat, elnézést kérek. Torgyán József elõzõ szavai... - hogy mondjam? -.., eddig a Kisgazdapárt sok mindent csinált, de minden nap alul tudja múlni magát. (Taps, derültség a kormánypártok soraiban.)

A Kisgazdapárt frakcióvezetõje kapott egy levelet a nyár elején, amelyben hatpárti tárgyalásra kértük. Ekkor elküldte Balás István egykori MDF-es, majd piacpárti országgyûlési képviselõt egy írásos, Torgyán József saját kezével aláírt papírral, amelyben minden tekintetben felhatalmazta Balás Istvánt a tárgyalásra. Balás István a tárgyalások során mindvégig konstruktívan részt vett és alkotó módon segítette a munkát. Soha egyetlen szóval nem jelezte, hogy nem bírja az elõterjesztés a Kisgazdapárt konszenzusát. Ennek megfelelõen kerestem fel még a nyár elõtt Torgyán Józsefet, hogy az õ részükrõl, tekintettel arra, hogy Balás István most már nem országgyûlési képviselõ, ki az, aki aláírja az õ véleményüket is tükrözõ hatpárti elõterjesztést. Torgyán József elmondta, hogy õ szívesen aláírja személyesen. Majd amikor jeleztem, hogy ezt általában nem frakcióvezetõk szignálják, közölte, hogy Gyõriványi Sándor képviselõ urat tartja ilyen szempontból alkalmasnak az aláírásra. Így került rá Gyõriványi képviselõ úr neve - tehát Torgyán József jelölte õt meg. Ezt követõen Torgyán József azt jelezte, hogy még nem tudták minden tekintetben átnézni az elõterjesztést a nyár elején, ezért legyen türelem. Amikor én a nyár elején az elõterjesztésemet megtettem, erre utaltam is az elõterjesztésben.

A múlt héten Torgyán József több órán keresztül ott ült egy hatpárti egyeztetésen, és egy szóval nem jelezte, hogy õ itt illegálisan van jelen... (Derültség a kormánypártok soraiban.).., hogy teljesen érthetetlen az õ jelenléte, mert õk ennek az elõterjesztésnek a munkájában nem vesznek részt - egyébként Balás Istvánnal együtt volt jelen.

Ezek után amit én most itt hallottam, azzal egyszerûen nem tudok mit kezdeni. Valószínûleg a fáradtság okozta ezeket a nyilatkozatokat Torgyán Józsefnél, mert beszámítható ember ilyeneket nem mond. (Derültség, taps a kormánypártok soraiban. - Közbeszólások az ellenzék soraiból: Rendreutasítani! Micsoda dolog az ilyen!)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage