Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKgP): Köszönöm a szót, elnöknõ. Természetesen elfogadom Hack Péter képviselõtársam bocsánatkérését. Úgy gondolom, úgy illik, hogy én magam is elnézést kérjek, ha a vita hevében akár Hack Pétert, akár mást megsértettem volna.

Nincs is arról szó, hogy a Független Kisgazdapárt változtatna az álláspontján. Mi most is azt mondjuk, hogy részt veszünk mindenfajta tárgyaláson. (Zaj a kormánypártok soraiban.) Igyekszünk minél elõbb befejezni a Házszabállyal kapcsolatos kérdések megvitatását. Mi csak jelezzük, hogy ennek még nem érkezett el az ideje. A házbizottságon is abban maradtunk, ha tudjuk, befejezzük, ha nem tudjuk, nem fejezzük be.

(19.00)

Én azt hiszem, hogy Gál elnök úr soha nem fogja elvitatni azt, hogy így hangzott el a mi megbeszélésünk. Én szükség esetén arra kérem az elnöknõt, hogy szíveskedjék Gál Zoltánnál tájékozódni, aki az én megjegyzésemre, hogy mi nem tudjuk, hogy mennyi hozzászóló lesz, és milyen módosító indítványokat fogunk elõterjeszteni, Gál Zoltán elnök úr kifejezetten megnyugtatott, hogy természetesen õk maguk is arra gondoltak, hogy az eddigi szokásoknak megfelelõen - még erre is utalt -, ha lehetõség nyílik, akkor befejezzük, ha nem nyílik lehetõség, akkor továbbmegyünk. És mi itt arra utalunk, hogy úgy tûnik, van elég tisztességes hozzászóló, van rengeteg módosító indítvány; értelmetlen ennyire kergetni a dolgot. Nekem azonban ezzel az üggyel kapcsolatban további észrevételem nincs, de a korrektség érdekében úgy gondolom, hogy helyes lenne Gál házelnök urat megkérdezni az ügyben, akinek a véleményét én elfogadom. (Szórványos taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage