Elnök Tartalom Következõ

                    Az Országgyûlés õszi ülésszakának 1. ülése
                           1994. szeptember 5-én, hétfõn
                       (15.02 óra - Elnök: dr. Kóródi Mária
                 Jegyzõk: dr. Trombitás Zoltán és dr. Kiss Róbert)

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Köszöntöm jelen lévõ képviselõtársaimat és mindenkit, aki a rádió vagy a televízió mellett figyelemmel kíséri munkánkat.

Õszi ülésszakunk elsõ ülésnapját megnyitom. Bejelentem, hogy az ülés vezetésében dr. Kiss Róbert és dr. Trombitás Zoltán jegyzõ képviselõtársaim lesznek segítségemre.

Tisztelt Országgyûlés! Mai ülésünkrõl távolmaradását öt képviselõtársunk elõre bejelentette. Kérem, hogy azok a képviselõtársaim, akik a bejelentés ellenére a mai ülésen meg tudtak jelenni, jelezzék ezt. (Senki nem jelentkezik.)

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy a képviselõk száma jelenleg 386, így a határozatképességhez 194 képviselõ jelenléte szükséges.

Most a jelenlévõk létszámának megállapítása következik. Kérem, nyomják meg az "igen" gombot. (Megtörténik. - A jelenlévõk száma 251; 65%)

Megállapítom, hogy az ülésteremben 251 képviselõ tartózkodik, ülésünk így határozatképes.

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy az önkormányzati bizottság a múlt heti ülésén Szabó György képviselõ urat - MSZP - alelnökévé választotta. Új megbízatásához eredményes munkát kívánok. (Taps.)

Bejelentem, hogy megkeresés érkezett dr. Rapcsák András képviselõ úr - Kereszténydemokrata Néppárt - mentelmi jogának felfüggesztése tárgyában. A megkeresést megtárgyalásra kiadtam a mentelmi bizottságnak.

Tisztelt Országgyûlés! A kormány sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta a Magyar Köztársaság 1994. évi költségvetésérõl szóló 1993. évi CXI. törvény módosítását indítványozó törvényjavaslatát T/29. számon. Az elõterjesztést a hétvégi futárpostában kapták kézhez képviselõtársaim.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a sürgõs tárgyalással. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 256 igen, 6 nem és 4 tartózkodó szavazattal a sürgõs tárgyalást elfogadta.

Az elõterjesztést megtárgyalásra kiadom a költségvetési bizottságnak.

Tisztelt Országgyûlés! Most azon képviselõi önálló indítványok napirendre tûzésérõl fogunk határozni, amelyeket a házbizottság múlt csütörtöki üléséig már benyújtottak. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a házbizottság korábban elfogadott és az új házbizottság által megerõsített állásfoglalása szerint az önálló indítványok indokolásának idõtartama maximálisan 5 perc. A mai napra tervezett tárgysorozati pontok megtárgyalása érdekében kérem, hogy az idõkeretet szíveskedjenek betartani.

Dr. Torgyán József képviselõtársunk - Független Kisgazdapárt - önálló indítványt nyújtott be vizsgálóbizottság felállítására H/2. számon. Az elõterjesztést már korábban kézhez kapták képviselõtársaim.

Megkérdezem az elõterjesztõt, kíván-e szólni. (Dr. Torgyán József: Igen.) Öné a szó.

Tartalom Következõ

Eleje Homepage