Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Az interpellációk és kérdések elmondására kedden 14 és 16 óra között kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Ezek után javaslatot teszek ma kezdõdõ ülésünk tárgysorozatára:

1. A Magyar Köztársaság alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény módosítását indítványozó törvényjavaslat, T/31. számon.

2. A helyi önkormányzati képviselõk és a polgármesterek választásáról szóló 1990. évi LXIV. törvény módosításáról rendelkezõ törvényjavaslat, T/45. számon.

3. A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény módosítását kezdeményezõ törvényjavaslat, T/32. számon.

4. A Magyar Köztársaság Országgyûlésének Házszabályáról szóló országgyûlési határozati javaslat, H/28. számon.

5. A Magyar Köztársaság 1994. évi költségvetésérõl szóló 1993. évi CXI. törvény módosítását indítványozó törvényjavaslat, T/29. számon.

6. A polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseirõl és az önkormányzati képviselõk tiszteletdíjáról szóló törvényjavaslat, T/33. számon.

7. A helyi és kisebbségi önkormányzati képviselõválasztások 1994. évi lebonyolításának költségeirõl szóló országgyûlési határozati javaslat, H/38. számon.

8. Interpellációk.

9. Kérdések.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az ülés tárgysorozatára tett javaslatomat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 303 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül az ülés tárgysorozatát elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A házbizottság állásfoglalásának megfelelõen, annak érdekében, hogy a Házszabályról szóló elõterjesztés általános vitáját még a mai napon le tudjuk zárni, a délutáni szünetet követõen mindenképpen folytatjuk a múlt héten megkezdett általános vitát.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a helyi önkormányzati képviselõk és a polgármesterek választásáról szóló 1990. évi LXIV. törvény módosításáról rendelkezõ törvényjavaslat, valamint a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény módosítását indítványozó törvényjavaslat, és ezzel összefüggésben a Magyar Köztársaság alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény módosítását indítványozó törvényjavaslat általános vitájának megkezdése.

Tájékoztatom képviselõtársaimat arról, hogy - a házbizottság múlt heti ülésén hozott állásfoglalásának megfelelõen - az alkotmány módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitája kettéválik, így tárgyalására a bizottsági elõadók véleményének ismertetését követõen, az önkormányzati törvény módosítását indítványozó, illetõleg a helyi önkormányzati képviselõk és polgármesterek választásáról szóló törvény módosítását kezdeményezõ elõterjesztésekhez kapcsolódóan kerül sor.

Az elõterjesztéseket új változatban T/45. számon, valamint T/31. és T/32. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Kuncze Gábor belügyminiszter úrnak, aki jelezte, hogy a három elõterjesztés expozéját együttesen kívánja ismertetni, és ezt követõen a bizottsági elõadók is együttesen ismertetik álláspontjukat.

Parancsoljon, miniszter úr!

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage