Tímár György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TÍMÁR GYÖRGY (FKGP): Igen tisztelt Belügyminiszter Úr és általam mélyen tisztelt Legfõbb Ügyész Úr! Rendkívül köszönöm az ügy ezen szakára nézve részletes és kimerítõ tájékoztatást. Úgy gondolom, itt elsõsorban nem arról volt szó, hogy egy parlamenti képviselõ, jelen esetben én, megtudom-e azt, amik itt elhangzottak az Önök szájából. Én most ebben az ügyben megpróbáltam hangot adni a közvéleménynek, a közvélemény érdeklõdését, nyugtalanságát valamilyen formában kifejezni.

Természetesen mindkét választ akceptálom, elfogadom érdemében, részleteiben. Úgy gondolom, ha ennyire precíz egy ilyen súlyos bûncselekmény- sorozattal szembeni büntetõeljárás, az mindenki számára, minden állampolgár, minden adófizetõ számára és minden olyan ember számára, aki becsületesen betartja a törvényeket, megnyugtató.

Mindkettõjük számára lenne viszont egy javaslatom. Akkor, amikor a közvéleményt ennyire érdeklõ, a cselekményt ennyire irritáló dologról van szó, talán megfontolandó, hogy több információt kapjon az átlagember azon kívül, amit igen tisztelt belügyminiszter úr említett, hogy a sajtóban azért szerepeltek elszórva. Én ezt nem is vitatom, hiszen én - mint magánember - is csak a sajtóból szereztem tudomást az egész ügyrõl. De talán célszerû lenne összefoglaló tájékoztatót is adni azért, hogy az állampolgári kedélyek megnyugodjanak abban, hogy a magyar bûnüldözõ hatóságok feladatuk magaslatán állnak, és hogy semmi alapja nincs annak a közhiedelemszámba menõ feltételezésnek, amit az interpellációm írásbeli részében is megfogalmaztam, hogy állítólag olyan személyek is vannak érintve az ügyben gyanúsítottként, elkövetõként, akik miatt kicsit lassabban megy az ügy.

Rendkívül örülök, hogy ez az Önök elõadásából megcáfolást nyert. Én a magam részérõl mind az igen tisztelt belügyminiszter úr, mind a legfõbb ügyész úr válaszát teljes mértékben megnyugtatónak tartom, elfogadom. Köszönöm.

(Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage