Wekler Ferenc Tartalom Elõzõ Következõ

DR. WEKLER FERENC (SZDSZ): Tisztelt Miniszter Úr! A választási kampány kezdetén a Baranya Megyei Rendõrség az Állami Bankfelügyelet feljelentése alapján lefoglalta a komlói székhelyû T and KG Kft. iratait - én is nehezen mondom ki, ahogy elnök úr is; korábban Tribu Bt.-nek hívták, az egyszerûbb név volt - és pénzét, és letartóztatta tulajdonosát. A cég - a feljelentés szerint - tiltott pénzügyi tevékenységet folytatott. Információim szerint mintegy 12 ezer embertõl szedtek be, irreálisan magas kamatot ígérve, pénzeket.

Az ügy, az érintettek nagy száma és a szóban forgó összegek nagysága - több milliárd forintról van szó - miatt, azt gondolom, közérdeklõdésre tart számot, de mindenképpen érdekli azt a 12 ezer embert, aki a pénzét betette. Ezek közül sokan kárpótlásban részesült kispénzû nyugdíjasok és kisemberek; de természetesen nincs kizárva, hogy nagyobb befektetõk is voltak, erre vonatkozóan nincsenek információim.

Tisztelettel kérem belügyminiszter urat, tájékoztassa az Országgyûlést, valamint a közvéleményt arról, hogy az ügy jelenleg hogyan áll, különös tekintettel arra, hogy a jóhiszemû befektetõk mikor, mi módon és milyen mértékben juthatnak a pénzükhöz. Köszönöm. (Taps.)

(14.40)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage