Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Egyetlenegy képviselõtársunk jelentkezett hozzászólásra ehhez az országgyûlési határozati javaslathoz, de szeretném a figyelmébe ajánlani, hogy amirõl beszélt, az inkább egy másik törvényjavaslat témája volt.

Mivel más hozzászóló nem jelentkezett, az általános vitát - ami az 1994. évi önkormányzati választások költségeire vonatkozó határozati javaslatra vonatkozik - lezárom.

Megkérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy részletes vitára kívánja-e bocsátani ezt a határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - 171 igen, 17 nem, 2 tartózkodás.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés nem határozatképes. Kérem képviselõtársaimat, fáradjanak be a terembe. (Rövid szünet.)

Tisztelt Országgyûlés! Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy az országgyûlési határozati javaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - 183 igen, 8 nem, 0 tartózkodás.)

Tisztelt Országgyûlés! Ismételjük meg a szavazást - nem ült minden képviselõtársunk a helyén vagy nem szavazott. Tehát még egyszer tisztelettel indítványozom az Országgyûlésnek, hogy az országgyûlési határozati javaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés 177 igen, 19 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett a határozati javaslatot részletes vitára bocsátotta.

Bár képviselõtársaim nem nyújtottak be módosító indítványt, mégis megkérdezem, kíván-e valaki a részletes vitában felszólalni. (Senki nem jelentkezik.) Mivel képviselõtársaim nem jelentkeztek, a vitát lezárom. A határozathozatalra egy késõbbi idõpontban kerül sor.

Megkérdezem Világosi Gábor államtitkár urat, kíván-e a vitában elhangzottakra reagálni vagy késõbb teszi ezt meg. (Világosi Gábor: Késõbb.) Késõbb. Köszönöm.

Tisztelt Országgyûlés! Mielõtt megkezdjük negyedórás szünetünket, közlöm a tisztelt Országgyûléssel, hogy a szünet után folytatjuk az ülést, és vitára következik a helyi önkormányzati képviselõk és polgármesterek választásáról szóló 1990. évi LXIV. törvény módosításáról rendelkezõ törvényjavaslat és a hozzá kapcsolódó alkotmánymódosítás; ezeknek az indítványoknak az általános vitája folyik.

Most szünetet rendelek el negyed ötig.

(Szünet: 15.58-16.l5 - Elnök: dr. Salamon László

Jegyzõ: Sasvári Szilárd)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage