Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF, a Független Kisgazdapárt képviselõcsoportjának vezetõje: Köszönöm szépen a szót, Elnök úr. A jegyzõkönyv számára mondom:

Eörsi képviselõtársunk három országgyûlési képviselõ, köztük egy alelnöknõ, tehát egy tisztségviselõ nevét vette a szájára rendkívül dehonesztáló módon. Kezdte azzal, hogy a távollévõ Tóth András államtitkár úrra nézve tett megjegyzéseket, holott én úgy gondolom, távollévõ képviselõre eddig nem volt divat szólni. Legalábbis ilyenkor kértük, hogy az érintett képviselõ urat tájékoztassák, hogy bejöhessen, hallhassa, reagálhasson a dolgokra. Ezt követõen tárgyhoz nem tartozó, nem a részletes vitához tartozó, hanem kifejezetten általános jellegû megjegyzéseket tett, és kifejezetten belegázolt Kávássy képviselõtársunk és G. Nagyné dr. Maczó Ágnes becsületébe, tisztességébe, õt lemondásra szólította. Ezek után csodálkozik, hogy én mint frakcióvezetõ, felhívom a figyelmét két jogszabályhelyre: a jelenleg hatályos Házszabály 42. § (2) bekezdésére, konkrét jogszabályhelyre, és felhívtam a most tárgyalás alatt álló Házszabály-tervezet 54. §-ának egyedik... (Derültség.) ... (1) bekezdésére és az ezzel kapcsolatos elõterjesztésemre, módosító indítványomra.

Én úgy gondolom, ezek után nem ártana, ha az igen tisztelt Eörsi képviselõtársunkat figyelmeztetné a saját frakciója, hogy máskor tartózkodjon az ilyen felszólalástól. Én természetesen elvártam volna elnök úrtól is, hogy megteszi ezt, és nagyon szomorú vagyok, hogy az elnök úr ilyen nyilvánvaló esetben, amikor figyelmeztetnie kellett volna Eörsi Mátyást, ezt nem tette meg. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage