Akar László Tartalom Elõzõ Következõ

AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr, csak nagyon röviden reagálok. Azt hiszem, önmagában az a tény, hogy ha sikerül rövid idõn belül benyújtanunk a parlament elé a törvénycsomagot, az már a piacra komoly hatással lesz. A világon mindenütt nem pusztán az elfogadott törvényeknek van a piacra hatása, hanem a már benyújtott javaslatoknak is.

Másfelõl úgy gondolom - noha a parlamentnek rengeteg feladata van a közeli jövõben, de - ha ebben egyetértés van, hogy ez egy nagyon sürgõs dolog a gazdaság szempontjából, akkor talán erre tekintettel lehet lenni a feladatok ütemezésénél.

Harmadrészt azt gondolom, hogy ez a folyamat nem egy-két hónap kérdése. Tehát, ha világosan látszik, hogy van komoly vagyonkínálat és külön erre a célra félretett vagyonkínálat, akkor ez nyilván kihatással van a papírok árfolyamára, és nyilván kihatással van arra, hogy végsõ soron azok a kárpótoltak, akik sajnos az elmúlt hosszú idõ alatt - amióta megkapták vagy megkaphatták a kárpótlási jegyüket - nem tudtak vagyonhoz jutni, most, ebben a következõ néhány hónapban hozzá tudjanak jutni. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage