Vastagh Pál Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VASTAGH PÁL igazságügyminiszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Úr! Az én válaszom is hasonló lesz, mint az ön kérdése: rövid, és reményeim szerint megfelelõ információt tudok önnek szolgáltatni.

A kormányzat teljes egészében egyetért azzal, hogy a képviselõi jogállási törvényben az összeférhetetlenséget más szellemben, egyértelmûbben és szigorúbban kelljen módosítani. Ezt tartalmazza a kormánykoalíció programja is, amivel volt szerencséjük megismerkedni néhány héttel ezelõtt. A beterjesztõje azonban ennek a törvényjavaslatnak az elképzelések szerint nem a kormány lesz, ugyanis amikor a képviselõi jogállásról szóló törvényt az Országgyûlés 1990-ben megalkotta, akkor is azt az eljárási módot követtük, hogy miután a törvényhozás tagjairól van szó, ebben az esetben nem célszerû, ha a kormány az elõterjesztõje a törvényjavaslatnak, hiszen magukról az országgyûlési képviselõkrõl van szó, és ily módon önálló képviselõi indítvány formájában októberben a Ház elé kerül a törvénymódosító javaslat, amely azzal az igénnyel fogalmazódik meg, ahogyan ön is megjelenítette ezt a kérdésében.

Tehát októberben itt lesz a Ház elõtt a javaslat; az elõkészítéshez az Igazságügyi Minisztérium minden szakmai támogatást és segítséget megad. Köszönöm. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage