Isépy Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. ISÉPY TAMÁS, a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság alelnöke: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyûlés! Meg akartuk kímélni képviselõtársainkat az ügy részletes feltárásától, ezért csak azt írtuk, hogy valóban bonyolult, szövevényes az ügy. De akit nagyon érdekel, a tényállás lényege:

1993. március 2-án köt a képviselõ úr egyik társával együtt a Cash Trade Kft-ben meglévõ üzletrészhányad átruházására egy szerzõdést, ahol az értékelés valóságáért szavatosságot vállalnak. Az értékelés 1992. december 31- én kelt, és állítólag az értékeléssel szolgáltatott adatok nem voltak valósak.

Az átirat másik megállapítása, amit gyanúra okot adó adatként említ, az, hogy az üzletrészhányad átruházásakor bizonyos tartozásokat nem közöltek a velük szerzõdést kötõ céggel, amely ennek tudatában vagy ennek ismeretében a szerzõdést nem kötötte volna meg.

Az átirat szerint a gyanúsítottként történõ kihallgatás miatt szükséges a mentelmi jog felfüggesztése, tehát nyomozati szakban van az eljárás. Hangoztatom, hogy az elkövetés idõpontja '93. március 2., a szerzõdéskötésé, az értékelésé pedig '92. december 31.

A képviselõ úr a mentelmi bizottság elõtt történt meghallgatása alkalmával szintén külön kérte mentelmi jogának felfüggesztését, mivel a sajtóban ez az ügy, amivel kapcsolatban állítja, hogy ezek az adatok teljesen valótlanok, annak ellenére, hogy a bizonyítási kötelezettség nyilvánvalóan nem õt terheli, hanem a vádhatóságot, õ azt szeretné, hogyha a nyomozati szakban, illetve ha netalán a nyomozat eredményeként vádemelésre kerülne sor, akkor a bíróság elõtt derüljön ki, hogy a terhére rótt cselekménnyel való vádolása teljesen megalapozatlan.

Erre tekintettel egyhangú határozattal javasolja a mentelmi bizottság a képviselõ úr mentelmi jogának a felfüggesztését.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage