Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Kérem képviselõtársaimat, foglalják el helyüket, megkezdjük a Házszabályról szóló országgyûlési határozati javaslat feletti határozathozatalt.

A benyújtott módosító javaslatokról együttes jelentés készült H/28/60. számon és kiegészítõ jelentés H/28/80. számon. Határozathozatalunk során az alapjelentés sorrendjét követjük. Tájékoztatom képviselõtársaimat, hogy szavazástechnikai okokból az egyes frakciók szavazást kértek a kellõ bizottsági támogatást nem kapott javaslatokról is.

Tisztelt Országgyûlés! Az alkotmány 24. §-ának (4) bekezdése alapján az Országgyûlés Házszabályának megalkotásához a jelenlevõ országgyûlési képviselõk kétharmadának igen szavazata szükséges. Így az egyes módosító javaslatoknál, illetõleg a végszavazásnál ezt a szabályt fogom alkalmazni az eredmény megállapítása során.

Az 1. pontban az alkotmányügyi bizottság a 2. § (2) bekezdésének módosítását javasolja. Ezzel alternatív tartalmú a 2. pontban K. Csontos Miklós indítványa. Mindkét javaslat az idõközi választásokon bekerült képviselõ megbízólevelének benyújtását szabályozza. Az alkotmányügyi bizottság javaslatát teszem fel szavazásra a jelentés 1. pontja szerint. Az elõterjesztõk egyetértenek-e a javaslattal?

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage