Pálfi Dénes Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PÁLFI DÉNES (KDNP): Köszönöm a szót, elnök asszony.

Tisztelt Elnök Asszony! Képviselõtársaim! Két képviselõtársam részérõl is megszólíttattam: dr. Dornbach Alajos úr és Rozgonyi József képviselõtársam részérõl, és egyben felkonferált Gáspár Miklós képviselõtársam is.

Képviselõtársaimnak tisztelettel megköszönöm az elismerõ szavakat, azonban úgy gondolom, hogy Dornbach képviselõtársam egy kicsit túlzott a dicséretben. A tegnapi sajtótájékoztatóra hivatkozott, hogy én ott sürgettem az önkormányzati törvény módosítását. A következõket mondtam, tisztelt Ház: érvényben van még egy önkormányzati törvény, aminek alapján mûködnek és eredményesen mûködtek az önkormányzatok, de a négy év tapasztalata alapján több olyan ponton lenne indokolt a módosítása, ami a mûködést hatékonyabbá és feszültségmentesebbé tenné. Igenis, ezeken a pontokon lenne fontos a módosítás, de a jelenlegi két lépésben történõ módosítás, illetve a módosítás jelenlegi tervezete nem ad olyan érdemi elõrelépést azokon a pontokon, amennyi energia fordítódik erre a törvénytervezet-vitára és amennyi indulat feszül egymással szemben.

Képviselõtársaim! Én vállaltam a konstruktív ellenzéki szerepet, csak ezt vállaltam, ezért ismerek el ezután is minden olyan javaslatot, ami elõrevisz, és azt hiszem, a frakcióban is egyetértés van ez ügyben, teszünk meg minden módosító javaslatot annak érdekében, hogy ha már egyszer e törvénytervezet általános vitájának vége felé tartunk, ez valamivel jobb legyen, jobb lehessen, mint amit ez a tervezet mint lehetõséget tartalmaz. Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage