Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Elnök úr, természetesen megszövegezem újólag, de az elõbb már megszövegeztem. Azonban legyen szabad rögtön észrevételeznem, hogy a Házszabály 45. § (2) bekezdésének értelmében - tehát a jelenleg még érvényes Házszabály értelmében, tehát a 8/1989. Ogy. határozat értelmében - tettem az ügyrendi javaslatomat. S lehet, hogy ezzel ellentétes házbizottsági álláspont született, csak a házbizottsági határozat nem rendelkezik az országgyûlési határozat erejével; ha kollízió van a kettõ között, akkor az országgyûlési határozat alapján kell dönteni.

Én nagy megnyugvással hallgattam elnök úr tájékoztatóját, hogy a zavartalan munka érdekében egyszerre két helyen legyek, csak tessék nekem arra is tanácsot adni, hogy hogyan vehetek részt az alkotmányügyi bizottság ülésén, miközben a plenáris ülésen fel kellene szólalnom... (Derültség.).., ugyanis ide bejelentkeztem írásban! Tehát én úgy gondolom, hogy ezt a kollíziót a Háznak ki kell küszöbölnie; nem lehet egyszerre bizottsági ülést tartani és plenáris ülést is! Úgy gondolom, az ország közvéleménye sem engedné meg azt, hogy itt megint üres padsorokkal folyjanak a plenáris ülések.

Ezért terjesztem elõ ezt az ügyrendi javaslatomat, és errõl kérek szavaztatni: joga van-e az országgyûlési képviselõnek az Országgyûlés plenáris ülésén részt venni. Ez az ügyrendi javaslatom, elnök úr... (Derültség.).., ezt tessék megszavaztatni.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage