Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e az elõterjesztés kivételes eljárással történõ tárgyalásával. Tájékoztatom a képviselõket, hogy az elfogadáshoz a jelenlévõk kétharmadának többségi szavazata szükséges. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 292 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a kivételes tárgyalással egyetértett. (Szórványos taps.)

Tisztelt Országgyûlés! A kormány kérte az elõterjesztés sürgõs tárgyalását is. Most errõl határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a sürgõs tárgyalással. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 291 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a kivételes és sürgõs tárgyalással egyetértett.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály 49/C. § (1) bekezdése alapján kijelölöm a foglalkoztatási bizottságot az elõterjesztés vitájának lefolytatására.

Most néhány személyi kérdés megtárgyalására kerül sor. Tájékoztatom a tisztelt Országgyûlést, hogy dr. Szekeres Imre frakcióvezetõ úr - a Magyar Szocialista Párt képviselõcsoportja nevében - személyi javaslatokat terjesztett elõ.

Az MSZP képviselõcsoportja a mentelmi bizottságba dr. Csizmadia László lemondása miatt megüresedett helyre Farkas Imrét jelöli a bizottság tagjává. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 279 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 4 tartózkodással Farkas Imrét a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság tagjává megválasztotta. Gratulálunk! (Taps.)

Tisztelt Országgyûlés! Az MSZP képviselõcsoportja az alkotmányügyi bizottságba dr. Csizmadia László képviselõ urat javasolja. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 291 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 4 tartózkodással dr. Csizmadia Lászlót az alkotmányügyi, törvény- elõkészítõ, igazságügyi és ügyrendi bizottság tagjává megválasztotta. Gratulálunk! (Taps.)

Tisztelt Országgyûlés! Az MSZP képviselõcsoportja a foglalkoztatási bizottságba dr. Juhászné Lévai Katalint javasolja. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 292 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodással dr. Juhászné Lévai Katalint a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság tagjává megválasztotta. Neki is gratulálunk,...(Taps.)...és engedje meg a tisztelt Országgyûlés, hogy a magam és az Országgyûlés nevében köszöntsem az új bizottsági tagokat és munkájukhoz sok sikert kívánjak.

Tisztelt Országgyûlés! Most 15 perc szünet következik. Arra kérem önöket, hogy a szünet után legyenek szívesek határozatképes Házat biztosítani, mert mentelmi ügyekre kerül sor.

(Szünet: 16.00-16.24 - Elnök: dr. Salamon László

Jegyzõk: dr. Kávássy Sándor és dr. Semjén Zsolt.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage