Ivanics István Tartalom Elõzõ Következõ

IVANICS ISTVÁN (KDNP): Köszönöm. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Úgy gondolom, hogy visszatekintve az önkormányzatok elmúlt négy évi munkájára, ez a kétperces reagálás, ami hozzám szólt, önmagával ellentmondásba kerül, mivel egyértelmû volt az elmúlt négy esztendõben, hogy ezzel a direktívával, miszerint önkényesen és az ellenzék megkérdezése nélkül lett megállapítva a köztársasági megbízotti hivatal hatásköre és egyéb jogköre, különösebb probléma nem volt.

Egyáltalán nem hangzott el a tisztelt Házban olyan kritika, amely ennek a felügyeleti szerepét erõsebben kritizálta volna; és meg kívánom jegyezni, hogy ami ebben az esetben felróható az elõzõ kormányzatnak, hogy ezt áthajtotta a törvényhozáson, akkor miért követi el most ismét ugyanazt a hibát a kormányzat, amikor most nem az a történelmi helyzet, mint akkor?! Hiszen mûködik ez a törvény, igazából tehát most volna lehetõség arra, hogy ezt valóságosan, megfelelõ idõben és hatékonyan megtárgyaljuk. Én ezt kívántam, erre hívtam fel a figyelmet, hogy erre adjuk meg a lehetõséget.

Nem vitatom és nem is teszem kérdõjelessé: lehet, hogy egy nagyon jó közigazgatási hivatali rendszert tudnak kiépíteni, de könyörgöm, a lehetõséget azért meg kell adni arra, hogy ezt a kérdést megtárgyaljuk, és ezt ebben az esetben nem kapjuk meg. Ezért mondom azt, hogy így nem volt fair Dornbach Alajosnak az erre való reagálása. Köszönöm szépen.

(17.50)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage