Elnök Tartalom Következõ

                  Az Országgyûlés õszi ülésszakának 9. ülésnapja
                          1994. szeptember 26-án, hétfõn
                        (15.12 óra - Elnök: dr. Gál Zoltán
            Jegyzõk: dr. Szilágyiné Császár Terézia és dr. Kiss Róbert)

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Köszöntöm jelenlévõ képviselõtársaimat és mindenkit, aki figyelemmel kíséri munkánkat. Õszi ülésszakunk 9. ülésnapját megnyitom.

Elnézést kérek a késésért, de nemzetközi kötelezettség miatt néhány képviselõtársunkkal együtt a Bundestag itt-tartózkodó küldöttségével találkoztunk és emlékeztünk meg a határnyitás ötödik évfordulójáról. Ezért az elnézés és a kis lihegés.

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy az ülés vezetésében dr. Szilágyiné Császár Terézia és dr. Kiss Róbert jegyzõ képviselõtársaim lesznek segítségemre. Mai ülésünkrõl való távolmaradását 12 képviselõtársunk elõre bejelentette. Képviselõtársaim jelzését kérem abban az esetben, ha a bejelentés ellenére mégis el tudtak jönni ülésünkre. (Senki sem jelentkezik.) Ilyen nincs.

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy Eperjes Károly képviselõtársunk a Fidesz országos listáján megszerzett mandátumáról 1994. szeptember 25-i hatállyal lemondott. A Fiatal Demokraták Szövetsége az országos listán megüresedett képviselõi helyre Varga Mihályt jelentette be képviselõként. A mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság a plenáris ülést megelõzõen tanácskozott. Megvizsgálta a megbízólevelet és a kapcsolódó iratokat, amelyrõl jelentést kíván elõterjeszteni az Országgyûlésnek. Megadom a szót dr. Géczi József Alajosnak, a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság elnökének.

Tartalom Következõ

Eleje Homepage