Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! Indítványozom az Országgyûlésnek, hogy igazolja Varga Mihály képviselõi mandátumát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Bejelentem: az Országgyûlés 290 igen szavazattal, nemleges és tartózkodó szavazat nélkül Varga Mihály mandátumát igazolta. Felkérem Varga Mihályt, foglalja el képviselõi helyét. (Varga Mihály taps kíséretében elfoglalja képviselõi helyét. Fogadja a körülötte ülõk gratulációit.)

Magam és képviselõtársaim nevében köszöntöm új képviselõtársunkat. Eredményes munkát és sok sikert kívánok törvényhozói mûködéséhez. Kérem, hogy a délutáni szünetben eskütétel végett keressen fel az irodámban.

Tisztelt Országgyûlés! Tisztelettel köszöntöm a díszpáholyunkban helyet foglaló Helmuth Becker urat, a Bundestag alelnökét és kíséretének tagjait. (Helmuth Becker és kísérete felállva köszöni meg a tapsot.) Magyarországi látogatásukhoz sok sikert kívánok.

Tisztelt Országgyûlés! Varga Mihály képviselõtársunk mandátumának igazolásával a képviselõk száma 386, a határozatképességhez így 194 képviselõ jelenléte szükséges.

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy a kormány új változatban benyújtotta a Bérgarancia Alapról szóló törvényjavaslatát T/98. számon. Képviselõtársaim az elõterjesztést a hétvégi futárpostában kapták kézhez. A korábbi változat kivételes és sürgõs tárgyalásáról az Országgyûlés már határozott. A módosító javaslatok benyújtására rendelkezésre álló 8 napos határidõ a mai nappal újra kezdõdik. Így a törvényjavaslathoz október 4-én, kedden a nap végéig lehet módosító javaslatot elõterjeszteni.

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy a kormány benyújtotta a nyugellátások és baleseti nyugellátások 1994. évi szeptemberét megelõzõ idõre vonatkozó emelésének egyösszegû kifizetésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatát. A kormány kérte az elõterjesztés sürgõs megtárgyalását is. Errõl a holnapi ülésnap kezdetén határoz az Országgyûlés.

Ugyancsak országgyûlési határozati javaslatot nyújtott be a kormány a privatizációs folyamatok és az állami vagyonkezelés jogszerûségét veszélyeztetõ visszaélések feltárását elõsegítõ országgyûlési vizsgálóbizottság létrehozása érdekében.

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy dr. Sepsey Tamás képviselõtársunk, MDF, önálló indítványt nyújtott be az életüktõl és szabadságuktól politikai okból jogtalanul megfosztottak kárpótlásáról szóló törvény módosítására T/88. számon.

Ugyancsak dr. Sepsey Tamás képviselõtársunk, MDF, önálló indítványt nyújtott be a kárpótlási jegyek életjáradékra váltásáról szóló törvény módosításáról T/89. számon. Az új indítványok, továbbá G. Nagyné Maczó Ágnes és dr. Tímár György képviselõtársaink önálló indítványainak napirendre tûzésérõl a házbizottság ajánlásának megfelelõen jövõ heti ülésén határoz az Országgyûlés.

Tisztelt Országgyûlés! Emlékeztetem önöket, hogy múlt heti ülésünkön négy elõterjesztés általános vitáját lezártuk, de a részletes vitára bocsátásokra nem került sor. Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény módosítását indítványozó T/31. számú törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e ezzel? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés 227 igen, 69 nem és 3 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a helyi önkormányzati képviselõk és polgármesterek választásáról szóló 1990. évi LXIV. törvény módosításáról rendelkezõ törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e ezzel? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom: az Országgyûlés 229 szavazattal, 72 ellenszavazattal, 5 tartózkodással a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény módosítását kezdeményezõ törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e ezzel? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom: az Országgyûlés 230 igen szavazattal, 75 ellenszavazattal, 3 tartózkodással a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

(15.20)

Tisztelt Országgyûlés! Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseirõl és az önkormányzati képviselõk tiszteletdíjáról szóló törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e ezzel? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés 229 igen szavazattal, 61 ellenszavazattal, 15 tartózkodással a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérem jegyzõ képviselõtársamat, hogy ismertesse a benyújtott interpellációkat és kérdéseket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage