Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgûlés! Emlékeztetem képviselõtársaimat arra, hogy az országgyûlési képviselõk jogállásáról szóló törvény értelmében a mentelmi ügy tárgyalásakor csak az érintett képviselõ szólalhat fel. Úgy látom azonban, Horn Gyula képviselõ úr nincs jelen.

Így tehát a határozathozatal következik. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a mentelmi jog felfüggesztése az 1994. évi LV. törvény 3. §-a (6) bekezdése értelmében a jelen lévõ országgyûlési képviselõk kétharmadának igen szavazatát igényli. Mint hallottuk, a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság határozati javaslatában azt az álláspontot foglalta el, hogy az Országgyûlés Horn Gyula mentelmi jogát az érintett ügyben tartsa fenn.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy felfüggeszti-e Horn Gyula országgyûlési képviselõ mentelmi jogát? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom az Országgyûlés határozatát: az Országgyûlés 11 igen szavazattal szemben 218 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett akként foglalt állást, hogy Horn Gyula országgyûlési képviselõ mentelmi jogát nem függeszti fel. (Zaj.)

Tisztelt Országgyûlés! Személyi javaslat, bizottsági tag megválasztása következik. (Zaj.) Figyelmet kérek! A Fidesz képviselõcsoportja nevében Szájer József frakcióvezetõ bejelentette, hogy Sümeghy Csaba a tegnapi nappal költségvetési bizottsági tagságáról lemondott. Helyére a képviselõcsoport Varga Mihály képviselõ urat jelöli.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e Varga Mihály költségvetési bizottsági taggá történõ megválasztásával? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom az Országgyûlés határozatát: az Országgyûlés 231 igen szavazattal szemben 1 ellenszavazattal, 2 tartózkodás mellett Varga Mihály képviselõ urat a költségvetési bizottság tagjává választotta. (Taps.) Képviselõ úrnak a bizottságban eredményes, jó munkát kívánok.

Tisztelt Képviselõtársaim! Most jegyzõi bejelentésre kerül sor.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage