Elnök Tartalom Következõ

                  Az Országgyûlés õszi ülésszakának 11. ülésnapja
                          1994. szeptember 28-án, szerdán
                         (9.02 óra - Elnök: dr. Gál Zoltán
                    Jegyzõk: Boros László és dr. Semjén Zsolt)

ELNÖK: Kérem képviselõtársaimat, foglalják el a helyüket!

Tisztelt Országgyûlés! Köszöntöm jelen lévõ képviselõtársaimat és mindenkit, aki figyelemmel kíséri munkánkat. Õszi ülésszakunk tizenegyedik ülésnapját megnyitom.

Bejelentem, hogy az ülés vezetésében Boros László és dr. Semjén Zsolt jegyzõ képviselõtársaim lesznek segítségemre.

Tisztelt Országgyûlés! A mai ülésünkrõl való távolmaradását negyven képviselõtársunk elõre bejelentette. Képviselõtársaim jelzését kérem abban az esetben, ha a bejelentés ellenére mégis el tudtak jönni az ülésünkre. (Senki sem jelentkezik.)

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy a mai napon fogadtam a Biotermelõk Országos Érdekképviseleti Szövetségének, illetõleg a Szövetség gyõri, székesfehérvári szervezeteinek képviselõit, és átvettem petíciójukat.

Képviselõtársaim ismerik az ügy elõzményeit, és arról is tudnak, hogy a szervezet képviselõi a parlament elõtt éhségsztrájkot folytatnak. Tisztelt képviselõtársaim nyilván azt is tudják, hogy már az új parlament költségvetési bizottsága is foglalkozott az üggyel, mégis úgy gondolom, a parlament megfelelõ szerveinek továbbra is foglalkozniuk kell a kérdéssel. Ezért bejelentem, hogy az egyesület képviselõivel folytatott tárgyalás alapján, közös megegyezéssel abban maradtunk, megkérem a gazdasági bizottságot, küldjön ki albizottságot, hogy most már tényleg nagyon alaposan vizsgáljuk meg az ügy elõzményeit, és tisztázzuk a jelenlegi helyzetet.

Ugyancsak tájékoztatom az egyesület képviselõit, hogy levélben fordulok a miniszterelnök úrhoz, hogy államigazgatási szinten vizsgálják meg ezt a kérdést, és lehetõség szerint tegyék meg a szükséges intézkedéseket.

Úgy gondolom, ténylegesen pontot kell tenni ennek az ügynek a végére. Kérem képviselõtársaimat, hogy ezeket a kezdeményezéseket a megfelelõ bizottságokban támogassák.

Tisztelt Országgyûlés! Napirend elõtt rendkívüli ügyben szólásra jelentkezett dr. Torgyán József képviselõtársunk, Független Kisgazdapárt. Megadom a szót Torgyán Józsefnek.

Tartalom Következõ

Eleje Homepage