Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: A tisztelt Országgyûlés? (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 222 igen, 1 nem, 1 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem képviselõtársaimat, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyrõl az Országgyûlés nem határozott. (Senki sem jelentkezik.) Nincs. Megkérdezem a hatáskörrel rendelkezõ bizottságok elnökeit, az alkotmányügyi, önkormányzati, emberi jogi bizottság elnökét, illetõleg a belügyminiszter urat, hogy most sor kerülhet-e a végszavazásra. (Kuncze Gábor fejével igent int. - Dr. Lamperth Mónika: Igen!) Jelzik, hogy igen. Végezetül kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy a már elfogadott módosító javaslatokkal, illetõleg a külön elfogadott eredeti rendelkezésekkel együtt elfogadja-e a helyi önkormányzati képviselõk és polgármesterek választásáról szóló 1990. évi LXIV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot mellékleteivel együtt? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 224 igen, 1 nem és 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta. (Nagy taps.)

Tisztelt Országgyûlés! Figyelemmel az elõbbi szavazás végeredményére - már, ami a jelen lévõ képviselõket illeti - mielõtt szünetet rendelek el, tájékoztatom a képviselõtársaimat, hogy a szavazás folytatódik. Tizenötperc szünet következik.

(Szünet: 16.37-17.07 - Elnök: dr. Kóródi Mária

Jegyzõk: dr. Kiss Róbert és Boros László)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage