Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: És az Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 1 igen és 1 tartózkodó szavazat mellett, 230 ellenszavazattal nem fogadta el.

Kérdezem ezért a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a törvényjavaslat 2. §-ában a törvény 7. §-a (3) bekezdését? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés az eredeti javaslatot 228 igen szavazattal, 1 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta.

A 11., 12., 13. pontokban és a kiegészítõ jelentés 4. és 5. pontjában és a második kiegészítõ jelentés 1. pontjában Csapody Miklós, az oktatási bizottság és a környezetvédelmi bizottság, valamint az önkormányzati bizottság a törvényjavaslat 3. §-át új bekezdéssel kívánja kiegészíteni, amely a törvény 8. §-a (1) bekezdését módosítja. Ezekben a települési önkormányzat feladatköreinek felsorolása egészül ki. Az elsõ három javaslat egymás mellett is elfogadható, míg Csapody Miklós a kiegészítõ jelentés 4. és 5. pontjában elõterjeszti a jelentés 11. és 13. pontjának alternatíváját is. A második kiegészítõ jelentés 1. pontja magában foglalja a 12. és a 13. pontokban lévõ indítványokat.

Elõször Csapody Miklós javaslatát teszem fel szavazásra a jelentés 11. pontja szerint. Frakciókérésre szavaz az Országgyûlés. Miniszter úr, egyetért- e a javaslattal?

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage