Kónya Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÓNYA IMRE, a Magyar Demokrata Fórum frakcióvezetõ-helyettese: Tisztelt Országgyûlés! Tisztelt Miniszter Úr! Korántsem leszek olyan hosszú a viszonválaszban, mint ön, mert úgy érzem, nekem nincs szükségem arra, hogy magyarázkodjak. (Derültség a bal oldalon, taps a jobb oldalon.) Mindössze jelzésszerûen szeretnék utalni arra, hogy némi csalódással töltött el az ön felszólalásának hangja. Azok után, hogy egy héttel ezelõtt, szombaton azt a biztató javaslatot tette, hogy esetleg elképzelhetõnek tartaná a régi törvény alapján való szavazást is és úgy látszott, megérti az ellenzék szempontjait, óriási változáson ment keresztül, mert most teljesen fölényes, kioktató, hatásvadász felszólalást hallottunk,...(Zaj, derültség a bal oldalon, taps a jobb oldalon.)...amivel kapcsolatban csak arra szeretném kérni, hogy szíveskedjék azt is megnézni vagy arra is odafigyelni, hogy ki az, aki nem tapsol a frakcióból, mert arra érdemes odafigyelni. (Derültség a bal oldalon.)

Úgy érzem és úgy gondolom, tisztelt Országgyûlés, hogy a Kuncze GÁbor által elmondottak után talán elegendõ, ha annyit mondok, hogy csalódtunk, belügyminiszter úr,...(Derültség a bal oldalon.)...csalódtunk az ön hozzáállását illetõen; úgy gondoltuk, hogy a demokráciával kapcsolatban nagyobb az affinitás. Azt a lekezelõ és bagatellizáló módot, ahogy kezeli a pénteken történteket, egyszerûen visszautasítjuk. Önnek fel kellene mérnie azt, hogy itt nem egyetlen ellenzéki párt, nem is csak az ellenzéknek, a képviselõknek egy szûk csoportja, hanem valamennyi ellenzéki képviselõ fontosnak tartotta, hogy a tiltakozásnak ezt a legvégsõ eszközét alkalmazta.

Úgy gondolom, ez mindenképpen figyelemreméltó és komolyabb megfontolást igényelne, mint amit az ön felszólalása jelez. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage