Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! A házbizottság korábban hozott általános érvényû állásfoglalása alapján javaslom az önálló indítvány napirendre tûzését. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 224 igen, 5 ellenszavazat és 11 tartózkodás mellett az önálló indítványt napirendjére tûzte.

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy a kormány kiegészítést nyújtott be a Magyar Köztársaság 1993. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló T/44. számú elõterjesztéséhez.

A kiegészítést a hétvégi futárpostával kapták kézhez képviselõtársaim.

Tájékoztatom képviselõtársaimat, hogy a kormány sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta a Magyar Köztársaság és az Európai Beruházási Bank között a pénzügyi együttmûködésrõl szóló, keretmegállapodás megkötését kezdeményezõ országgyûlési határozati javaslatát.

Az elõterjesztést az ülést megelõzõen kapták kézhez képviselõtársaim. Sürgõs tárgyalásáról a holnapi ülésnapon határoz az Országgyûlés.

Bejelentem, hogy dr. Torgyán József képviselõtársunk, Független Kisgazdapárt, önálló indítványt nyújtott be a miniszterelnök és a kormány felelõsségének megállapításáról, H/108. számon.

Morvai Ferenc képviselõtársunk, Független Kisgazdapárt, önálló indítványt nyújtott be parlamenti ideiglenes vizsgáló bizottság létrehozása tárgyában, H/112. számon.

A képviselõi önálló indítványok napirendre tûzésérõl jövõ heti ülésén határoz az Országgyûlés.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérem jegyzõ képviselõtársaimat, hogy ismertessék a benyújtott interpellációkat és kérdéseket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage