Semjén Zsolt Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEMJÉN ZSOLT (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az eredeti javaslat júliusi tárgyalása során megfogalmazott kereszténydemokrata álláspontban kifejtettem, hogy a szeptembert megelõzõ idõre vonatkozó nyugdíjemelést mielõbb fizessük ki. Mégpedig azért, mert nem nyílhat tovább a szakadék a társadalom aktív és inaktív fele között, hogy mint a társadalom legelesettebb része, számolni tudjon ezzel a kis pénzzel és az ne veszítsen idõközben értékébõl.

Az azóta eltelt idõvesztés miatt a nyugdíjasok károsultak. Károsultak az elmaradt kamatjövedelem miatt, károsultak az infláció miatt és károsultak a jelentõs forintleértékelés miatt.

Tisztelt Ház! Miért volt ez a huzavona? Kétségtelenül - mint mindig - pénzügyi problémák is voltak. De a kereszténydemokratáktól elvárható minden jámborsággal és jóhiszemûséggel együtt felmerül bennünk a gondolat, hogy az önkormányzati választások elõestéjére való idõzítés mögött nem az a furfang húzódik-e meg, hogy a kormány a nyugdíjkifizetés idõpont-tologatásával választási kampányát és propagandáját menedzseli.

Akárhogy is áll a dolog, a Kereszténydemokrata Néppárt elsõdleges szempontja az, hogy a nyugdíjasok végül is megkapják a pénzüket. Ezért a KDNP a javaslatot elfogadja, így igennel fogunk szavazni. Köszönöm a szót. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage