Deutsch Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DEUTSCH TAMÁS (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az elõbbi percekben döbbenten hallgattam Molnár Gyula képviselõtársam hozzászólását. Tudniillik azért, mert a parlament alakuló ülésén valamennyien - és ha jól emlékszem, õ is - esküt tettünk, amiben az a szófordulat is szerepel, hogy az állami és szolgálati titkot megõrzöm.

Most az az anyag, amibõl õ olvasott, egy, a Külügyminisztérium által készített, szigorúan titkos anyag. És ez a hatályos törvények értelmében állami, illetve szolgálati titkot képez. Hogy ez helyes-e, hogy ilyen információk ilyen anyagban vannak; én ezt nem vitatom, vagy nem teszem kérdésessé. Lehet, hogy nem helyes. De ma ez a helyzet. És ilyen anyagot felolvasni a parlament nyilvános ülésén, jogszabálysértés nélkül nem lehetne megtenni. Mert ilyen erõvel én magam is vagy bármelyik képviselõtárs felolvashatná ennek az anyagnak azokat a részeit is, ahol éppenséggel a Magyar Köztársaság külföldi misszióvezetõi azokról a bizonytalanságokról tájékoztatják a magyar Külügyminisztériumot, amelyeket a kormány döntése keltett.

Így tehát én egészen elképesztõnek tartom azt, ami itt az elmúlt percekben történt. Tisztelettel kérem az elnök urat, hogy a parlament ügyrendi bizottságának a képviselõ úr bizottsági elõadói véleményének megítélését kiadni szíveskedjen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage