Takács Péter Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TAKÁCS PÉTER (MDF): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Igen tisztelt Miniszter Úr! Magának az intézkedésnek a gyorsasága természetesen dicsérendõ, és az, hogy ma már remélhetõleg nincs olyan paprika forgalomban, amelyik ólommal mérgezett lenne, ez elismerésre méltó és itt a minisztérium munkáját dicsérõ szóval kell illetnünk.

Azt azonban nem tartanám kis gondnak vagy kis bajnak, hogy csak 46 embert ápolnak kórházban. Amikor bizonyos állami mulasztások fordulnak elõ, mert késlekedve vagy nem idõben lép az állam, akkor az állampolgárait ért sérelmet illik kárpótolni. Természetesen nem tartom kevésnek a 46 kórházi ápoltat és az 59 megbetegedettet, még akkor sem, hogyha miniszter úrnak igaza lehet és nem haltak meg tömegesen magyar állampolgárok a paprikamérgezés miatt. A sajtó és a paprikabizottság azonban hírt adott halálos esetekrõl.

Azt a korrigálást pedig, ami a külkereskedelemben a termelõk által elszenvedett károkban jelentkezik, mindenképpen a mulasztó kormánynak kellene megtennie, nem az állampolgárokra visszahárítani ezeket a feladatokat és ezeket a kárpótlásokat. Én elhiszem, hogy valamennyiünknek viselnünk kell a károkat, de néhány felelõtlen ember ilyetén akcióját talán a kormánynak is szigorúbban kellene kezelni. Ezért nem tudom miniszter úr válaszát elfogadni. (Zaj a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage