Szili Katalin Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZILI KATALIN környezetvédelmi és területfejlesztési minisztériumi államtitkár: Igen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Semjén Úr! Ha nagyon röviden szeretnék válaszolni e kérdésére, akkor csak annyit mondanék, hogy igen. Szeretném azonban beavatni önt és tisztelt képviselõtársaimat abba a mûhelymunkába, ami az állatvédelmi törvény, illetõleg az állatok védelmérõl szóló törvény készítése tárgyában a tárcán belül folyik.

Ez azt jelenti, hogy 1993 augusztusában már egy szakmai egyeztetés folyt - többek között a tárcák között -, és 1994 februárjában a civil szervezetek, társadalmi szervek bevonásával alakult egy grémium a szövegezés megtételére, ennek eredményeként született meg egyébként... (Felmutatja a dokumentumot.)... a törvény tervezete. Én maximálisan egyetértek tisztelt képviselõtársammal, amikor azt mondja, hogy az állatkísérletekkel kapcsolatos problémakör megoldást igényel, és azt gondolom - különösen a beérkezett véleményeket figyelembe véve -, hogy ez rendkívül alapos és konzekvens átgondolást igényel.

Szeretném azonban elmondani azt is, hogy tárcánknál több kodifikációs munka folyik folyamatosan, és ennek a törvénytervezetnek a harmonizálása is szükséges az egyéb törvényekkel, gondolok itt például a természetvédelem tárgyában készülõ törvényre.

A parlamenti munkánk menetrendje szerint, de a kormányprogramhoz kapcsolódó törvényhozási menetrend szerint is '95 végére - és azt gondolom, hogy reálisan is '95 végére - várható a törvény beterjesztése. Köszönöm a figyelmét. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage