Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Megkérem képviselõtársaimat, folytassuk munkánkat.

Tisztelt Országgyûlés! A kormány sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta a Magyar Köztársaság és az Európai Beruházási Bank között a pénzügyi együttmûködésrõl szóló keretmegállapodás megkötésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatát, H/123. számon. Az elõterjesztést a tegnapi ülésnapon kapták kézhez képviselõtársaim.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a sürgõs tárgyalással. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 190 igen szavazattal, 2 ellenében, 2 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalását elrendelte.

Tisztelt Országgyûlés! Emlékeztetem önöket, hogy tegnapi ülésnapunkon a nyugellátások és a baleseti nyugellátások 1994 szeptemberét megelõzõ idõre vonatkozó emelésének egyösszegû kifizetésérõl szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitáját lezártuk, de a részletes vitára bocsátásra nem került sor. Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a határozati javaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 216 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül, egyhangúlag részletes vitára bocsátotta a határozati javaslatot.

Tisztelt Országgyûlés! Ennek megfelelõen soron következik a nyugellátások és a baleseti nyugellátások 1994 szeptemberét megelõzõ idõre vonatkozó emelésének egyösszegû kifizetésérõl szóló országgyûlési határozati javaslat részletes vitája és határozathozatala. Az elõterjesztést H/103. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Most a szociális bizottság jelentését ismerjük meg.

Megadom a szót Bleyer Jenõ képviselõ úrnak, a szociális bizottság elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage