Takács Péter Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TAKÁCS PÉTER (MDF): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Szívbõl örülök, hogy nem feneketlen kútba hullanak a szavaink, hanem ellenérvet is hallunk. Bár számomra nem ellenérv az, hogy módosító javaslattal kiszedjük majd ennek az ominózus 8. §-nak a megfelelõ bekezdését, de remélem, most már a jegyzõkönyv rögzítette, és Gaál Gyula képviselõtársam a Pénzügyminisztérium felhatalmazásából tette ezt az igéretet.

A másik pedig a 160 milliárdos adósságszolgálat. Nem fog elõteremtõdni azzal, hogy az OTKA-ból, az egyetemi felsõoktatásból, az oktatásra fordítandó és kultúrára fordítandó pénzekbõl 40, 20, 50 és 100 milliókat lecsípjünk, és egy kicsit úgy érzem, hogy ezzel a jövõnket kockáztatjuk, mert az is benne volt az érvrendszeremben, hogy a termékekben benne lévõ szellemi érték a meghatározó, nem pedig a végzett, vagy mennyiségre kiszállított termék.

A másik, ha már az a 160 milliárd úgy kell hogy összejöjjön, hogy az oktatástól, a kultúrától, a nemzetiségi, etnikai intézményektõl vesszük el, akkor talán szerencsésebb lenne azt a 160 milliárdot elvenni attól a 800 milliárdos feketegazdaságtól, amelyikre állandóan hivatkozik a pénzügyi kormányzat s a miniszterelnök úr is, és a kormánykoalíció tagjai is.

Köszönöm szépen, hogy reagáltak ezekre az észrevételekre, így talán mégsem süket füleknek mondjuk a szavainkat. Köszönöm a figyelmüket. (Szórványos taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage