Barsiné Pataky Etelka Tartalom Elõzõ Következõ

BARSINÉ PATAKY ETELKA (MDF): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Végtelenül csodálkozom, külügyminiszter úr, azon, hogy ön beszél gyenge elõkészítésrõl. Csak azzal tudom magyarázni, hogy valószínûleg nem volt ideje vagy nem szánta rá az idõt, hogy tájékozódjék az expó külügyi elõkészítésérõl.

Ugyanis 1992 elejétõl kezdve számunkra ötven országra nyílt lehetõség, hogy vendégül láthatjuk majd '96-ban. Az, hogy mi a világ összes országát meghívtuk, ez diplomáciai szokás és udvariasság. Ennek azonban semmi köze ahhoz, hogy a huszonnyolc ország ötvennek felel meg, s nem a száznyolcvankettõnek.

A másik, amirõl beszélnem kell: ha egy kicsit több ideje lett volna a kormánynak, akkor valószínûleg megismerkedett volna azokkal a dokumentumokkal, amelyeket a BIE rendszeresen közreadott a világkiállításról. Így többek között Ole Philipson, akit ön volt szíves említeni, mint a BIE elnökét és hivatkozni rá. Ole Philipson 1994 januárjában itt járt és nyilatkozott arról, hogy teljesen elégedett a világkiállítás elõkészítésével, többek között a nemzetközi elõkészítéssel; ezt egyértelmûen sikernek deklarálva.

Szabad legyen elmondanom még azt is, hogy 1994 márciusában volt az a nemzetközi tanácskozás - egy nemzetközi tanácskozás -, amelyen 42 ország vett részt. Ez után a BIE írásban küldte meg az elõkészítettségre vonatkozó elismerését.

Köszönöm elnök úr. (Taps az ellenzéki oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage