Soós Károly Attila Tartalom Elõzõ Következõ

SOÓS KÁROLY ATTILA ipari és kereskedelmi minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Amit itt Gáspár Miklós képviselõtõl hallottunk... (Közbeszólások: Hasznos Miklós! - Derültség.) Hasznos, bocsánat! Tehát arra, amit Hasznos Miklós képviselõtársunktól hallottunk, majd késõbb a miniszteri válaszban nyilván megfelelõ reagálás fog történni. Én csak két pont miatt kértem most szót. Tudom, hogy az idõ szorít bennünket, ennek a vitának már véget kellett volna érnie.

Az egyik az, hogy nem tartom szerencsésnek, ha a magyar parlamentben az indiánokat vagy bárki mást leszóló megjegyzések hangzanak el. (Közbeszólások az MSZP soraiból: Úgy van! - Taps a bal oldalon.) Én nem hiszem, hogy az expóvita ezt a dolgot indokolja.

A másik dolog csak egy rövid megjegyzés. Amikor a volt kormánypárti és ma ellenzéki képviselõtársaink kifogásolják azt, hogy állítólag ez a kormány nem tartja tiszteletben a törvényeket, akkor szeretném õket emlékeztetni arra, hogy az 1991. évi világkiállításról szóló LXXV. törvény azt írta elõ, hogy az állami költségvetésbõl a '91-es áron 17 milliárd forint - ami folyó áron mondjuk 30 milliárd forint - használható fel erre a célra, és kifejezetten tiltotta ennél több pénznek a felhasználását.

(17.10)

Ez is törvényi elõírás. Én nem tudom, hogy ezt a korábbi kormány olyan nagyon komolyan vette-e, és azok, akik most azt követelik, hogy ez a kormány ennek a többszörösét fordítsa a világkiállításra, azok gondolnak-e arra, hogy ez egy törvényi elõírás volt.

Ennek a kormánynak az a célja, hogy itt rendet teremtsen és a korábbi túlvállalást, a korábbi vállalás túlteljesítését megakadályozza. Köszönöm figyelmüket. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage