Boldvai László Tartalom Elõzõ Következõ

BOLDVAI LÁSZLÓ (MSZP): Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! Három dologban szeretnék véleményt mondani, a Torgyán József képviselõtársam által elmondottakhoz kapcsolódva.

Valószínûleg nem volt módja Torgyán képviselõtársamnak a Kisgazdapárt azon képviselõivel konzultálni, akik ma a költségvetési bizottság ülésén részt vettek. Ma a költségvetési bizottság ülésén a határidõk kérdésében a költségvetési bizottság támogatóan vette tudomásul a pótköltségvetésben szereplõ határidõ-módosításokat. Szeretném megjegyezni, hogy éppen azért, mert október 10-ét írunk, azt hiszem, semmi olyan technikai akadálya nem lesz, amennyiben az Országgyûlés elfogadja ezeket a módosításokat, hogy uram bocsá' például november 1-jétõl ezek hatályba lépjenek.

A másik, amit szeretnék megjegyezni, hogy a mai költségvetési bizottsági ülésen a költségvetési bizottság - azt kell hogy mondjam, döntõ többséggel - elfogadta azt a módosítást, amely a Világkiállítási Alap 8 milliárd forintos elvonásának pótköltségvetésbõl való törlését jelenti, elfogadva azt, hogy ezt a kérdést majd az expóvita során, az expótörvény kapcsán kell rendeznie az Országgyûlésnek.

A harmadik: szeretném Torgyán Józsefet megnyugtatni, hogy a költségvetési bizottság érezte a felelõsséget az agrártámogatás miatt, és az agrártámogatásnak egy 1 milliárd forintos emelését jóváhagyta.

(20.00)

Úgy tûnik, ennek forrásait is sikerült a költségvetési bizottsági ülésen - a Pénzügyminisztérium egyetértésével - megtalálnunk. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage