Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Rendkívül rövid leszek, csak, hogy érzékeltessem, az igen tisztelt képviselõtársam által felhozott indokok mennyire nem foghatnak* helyt a Ház elõtt:

Épp ebben az egymilliárdos ügyben arról kell önt tájékoztatnom, hogy korábban homlokegyenest más volt a bizottságok álláspontja, mint amirõl ön most - a legnagyobb örömömre - tájékoztatott engem. De hogy mi lesz a Ház döntése, azt sajnos sem ön nem tudhatja, sem én nem tudhatom.

Úgy gondolom, hogy nekünk végül is a Ház döntése az irányadó: mint törvénytisztelõ állampolgároknak, végül is majd a Ház döntését kell tudomásul vennünk. Ugyanez vonatkozik az egyéb kérdésekre, nevezetesen: vajon egy bizottsági ülésen egy nem jogász résztvevõnek feltûnt-e az, hogy adott esetben lehet-e itt még bármiféle határidõt módosítani, amikor kicsúsztunk a pótköltségvetés meghozhatósága szempontjából józanul figyelembe vehetõ minden határidõbõl. Úgy gondolom, hogy ilyenkor már a pótköltségvetéssel érintett témakörben nem lehet határozatot hozni. Kicsúszott a Ház a határidõkbõl - ez az én szilárd álláspontom. Természetesen ettõl még bármelyik bizottságnak bármelyik tagja eltérhet a véleményében, hiszen a Ház éppen az eltérõ véleményekbõl szokta kialakítani az álláspontját - ez a lényege az általános, majd a részletes vitának. Köszönöm a türelmüket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage