Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Megkérem képviselõtársaimat, foglalják el helyüket. Megkezdjük a délutáni ülésünket.

Tisztelt Országgyûlés! Ma délután elõször kerül sor az azonnali kérdések órájára. Az azonnali kérdések óráját az új Házszabály vezette be, és a rendelkezéseket a Házszabály 119. §-ában találhatjuk meg. Ennek alapján az ülésszak megnyitását megelõzõen egy órával, a képviselõcsoport vezetõje útján, a tárgy feltüntetésével kérhetõ, hogy a megjelölt képviselõ kérdést tehessen fel. A kérdés elmondására és a válaszadásra egyaránt 2-2 perc áll rendelkezésre. A képviselõnek és a megkérdezettnek 1 perces viszonválaszra van joga. Az utolsó szó joga a megkérdezettet illeti meg.

Tisztelt Országgyûlés! Dr. Kutrucz Katalin képviselõtársunk - Magyar Demokrata Fórum - kérdést kíván feltenni a miniszterelnökhöz: "Ki akadályozza a törvényhozást?" címmel.

Tájékoztatom a tisztelt Országgyûlést, hogy a miniszterelnök a Házszabály 119. § (4) bekezdése alapján, halaszthatatlan közfeladata ellátása miatt, tájékoztatta az Országgyûlés elnökét, hogy válaszadásra maga helyett feljogosította dr. Vastagh Pál igazságügy-minisztert.

Megkérdezem dr. Kutrucz Katalin képviselõt, elfogadja-e a válaszadó személyét, vagy a miniszterelnök úrtól személyesen kéri a választ. Ez utóbbi esetben a miniszterelnök legkésõbb a harmadik soron következõ azonnali kérdések órájában kell hogy válaszoljon képviselõ asszony kérdésére. Várom válaszát.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage