Tirts Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

TIRTS TAMÁS (Fidesz): Köszönöm a szót. Miután nem mondott semmit a miniszter úr, ezért érdemben nem is tudom elfogadni a válaszát. Azt elfogadom, hogy egyszer majd a belügyminiszter úrral záros határidõn belül tájékoztatni fogják az ország közvéleményét. (Derültség.)

Ugyanakkor azt nem teljesen pontosan értem, ha így áll a helyzet, ahogy miniszter úr most itt elmondta a Ház elõtt, akkor szeptember 18-án a TV Híradóban ezt a hírt miért úgy konferálták fel, nincsenek arra utaló jelek, hogy a robbantássorozat folytatódna. Majd miután a speaker eltûnt a képernyõrõl, Katona Béla jelent meg, aki a szegedi MSZP-alapszervezet meghívására adott interjút ezzel az üggyel kapcsolatban, nyilván a szegedi publikum is élénken érdeklõdik, hogy hol tart a nyomozás. Ennek keretében egyrészt elhangzott a miniszter úrtól, hogy egyelõre semmi eredmény, - amit most is hallottunk - másfelõl pedig megerõsítette azt, nincsenek arra utaló jelek, hogy a robbantássorozat folytatódna. Ez tehát logikailag ellentmondásos, mert ha semmilyen eredmény sincs, akkor a miniszter úr honnan tudja, hogy nem fognak folytatódni a robbantások.

(14.50)

Ha pedig a robbantások nem folytatódnak valami miatt, arról be kellene számolni a Háznak a megfelelõ titoktartási kötelezettség mellett. Felhívnám erre a miniszter úr figyelmét - hiszen most elõször látja el ezt a felelõsségteljes pozícióját -, hogy a megfelelõ információk birtokában az illetékeseket tájékoztassa. Köszönöm. (Taps a Fidesz soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage