Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Én is így értettem, de ön nem mondta ki, ezért kellett ismételten felszólítanom. Ezért kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a miniszteri választ. (Zaj. - Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés a miniszteri választ 193 igen szavazattal, 46 ellenszavazattal és 13 tartózkodással elfogadta.

Akkor most, ha megengedik, visszatérünk arra a kérdésre, ami a miniszter úr válaszadása közben felmerült. Az interpellációs szabályokat a Házszabály tartalmazza. A Házszabály rendelkezéseitõl eltérni csak négyötödös arányban lehet, és csak akkor, ha a házbizottság ebben elõzetesen állást foglal.

Áthidaló megoldásként felmerülhet az, hogy a kormány tagja bármikor szót kérhet és tájékoztatást adhat a tisztelt Országgyûlésnek. Ettõl függetlenül, mielõtt errõl a kérdésrõl akár ügyrendi módon szavaznánk, szeretném felhívni a jelenlévõk figyelmét, hogy ez a lista valószínûleg nem teljes, egyrészt. Másrészt arra, hogy a képviselõk összeférhetetlenségérõl szóló jogszabályt még nem alkottuk meg. (Dr. Hack Péter: Ne magyarázzuk meg!) Harmadrészt arra, hogy annak idején már az elõzõ ciklusban is lehetõség lett volna egy olyan jogszabály megalkotására, amely a nyilvánosságra hozatalról rendelkezik, és ezt nem tettük meg. De ez csak bevezetõ megjegyzésként mondom.

Kérem, hogy azok, akik igénylik, hogy a miniszter úr ezt a tájékoztatását most tartsa meg, kézfelemeléssel jelezzék. (Megtörténik. - Közbeszólás az SZDSZ soraiból: Egyhangú! - Derültség.) Látható többség, ezért megkérem a miniszter urat, hogy ezt az ismeretõt tartsa meg.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage