Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 274 igen szavazattal, 1 tartózkodás és 1 ellenszavazat mellett a javaslatot elfogadta.

(17.40)

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem képviselõtársaimat, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyrõl az Országgyûlés eddig nem határozott. (Senki nem jelentkezik.) Ilyen nincs.

Megkérdezem Surján Lászlót, a kijelölt bizottság elnökét, illetõleg dr. Békesi László pénzügyminiszter urat, hogy most sor kerülhet-e a végszavazásra. (Dr. Surján László bólint. - Dr. Békesi László: Igen.) Igen.

Tisztelt Országgyûlés! Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a végszavazás elhalasztásának ügyében kétharmad kellett volna. (Derültség.)

Végezetül kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy a már elfogadott módosító javaslatokkal, illetõleg az el nem fogadott javaslatok eredeti szövegével együtt elfogadja-e a Bérgarancia Alapról szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 277 igen, 1 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta. (Taps.)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következnek a mentelmi ügyek. Tájékoztatom képviselõtársaimat arról... (Zaj és mozgás.) Egy kis figyelmet kérek képviselõtársaimtól!

Tájékoztatom a tisztelt Házat, hogy a Házszabály 130. §-a szerint a mentelmi bizottság a mentelmi jog felfüggesztésére irányuló indítvány tárgyában határozati javaslatot nyújt be az Országgyûlésnek. A 131. § (2) bekezdése kimondja, hogy a határozati javaslathoz módosító javaslatokat nem lehet fûzni, arról az Országgyûlés vita nélkül határoz. A határozathozatal elõtt az érintett képviselõ felszólalhat.

A mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság N/136. számon határozati javaslatot nyújtott be dr. Rapcsák András képviselõtársunk, KDNP, mentelmi ügyében. A bizottság indítványozza, hogy a Szegedi Városi Bíróság megkeresésével érintett ügyben az Országgyûlés dr. Rapcsák András országgyûlési képviselõ mentelmi jogát ne függessze fel.

Megadom a szót dr. Balsai Istvánnak, a mentelmi bizottság elõadójának, aki a bizottság javaslatát szóban is meg kívánja indokolni.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage