Szilágyiné Császár Terézia Tartalom Elõzõ Következõ

SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársaim! Nekem, mint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei képviselõnek, most természetesen a pálinkáról kellene beszélnem, hogy méltó legyek...(Derültség. Taps.) és bebizonyítsam az elõttem szóló képviselõtársam megjegyzéséhez, hogy mintha nem Szabolcs megyei képviselõ lennék.*

Megígérem, hogy - bár nem nagyon illik a módosító javaslatomhoz a pálinka ügy, de - megtalálom a módját, hogy a végén azzal fejezzem be. (Közbeszólás: Miért, hoztál? - Derültség.)

A pótköltségvetéshez 33. számon beterjesztett és az együttes jelentés 110. sorszáma alatt található módosító javaslatomhoz szeretném a költségvetési bizottság több mint egyharmadának támogató javaslata mellé megnyerni az önök támogatását.

Ez az egy módosító javaslat volt az, amelyben én jósnõként megjósoltam és majdnem biztosra vettem azt a forrást, amelyet családi pótlék egyszeri kifizetésére szeretnék felhasználni.

Ma igen nagy örömömre szolgált, hogy valóban jó jós voltam, hisz a pénzügyminiszter úr azt mondta, hogy a vám- és devizabevételek túlteljesítése megtörtént. Ennek az elõrevetítését nem találtam meg a pótköltségvetésben, tehát ezzel a forrással nem számolt a pótköltségvetés.

Nem tudom ugyan, hogy ez a túlteljesítés eléri-e a 3 milliárd forintot, de ha a tendenciát nézem visszamenõleg és az elkövetkezendõ hónapokra, akkor majdnem biztosra mondhatom, hogy ez a forrás szabad még. Államtitkár úr nem bólogat, hogy nem, tehát remélem, hogy igen, és valóban családi pótlékra kifizethetõ.

Nagyon örültem, amikor az Országgyûlés egyhangúlag megszavazta a nyugdíjak visszamenõleges kifizetését. Azonban azt hiszem, hogy ma a terhek igazán nagy részét azok a családok viselik, akik gyermeket vállalnak és gyermekeket nevelnek.

Tehát, hogy ne éljek vissza a türelmükkel, azt kérem, ha van jelen a szociális bizottságból tag vagy tagok, kérem, hogy gondolják át még egyszer az elutasító döntésüket. Remélem, hogy csak azért utasították el, nem a szociális érzékenységük és családokat támogató érzésük hiánya miatt, hanem a forrás bizonytalansága miatt. Íme, ez most már biztos, kérem, gondolják át még egyszer, és kérem képviselõtársaimat, hogy támogassák ezt a módosító javaslatomat.

A pálinkáról pedig annyit, szívbõl remélem, ha jövõ héten önök ezt a módosító javaslatomat támogatni fogják, az apák - és most megint hazagondolok - nem pálinkára fogják elkölteni ezt az egyszeri családi pótlék juttatást. Köszönöm a figyelmet. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage