Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tartok tõle, hogy sokszor vagyok elnézõ a képviselõ úrral, de úgy látszik...(Derültség.)... ez közös munkálkodásunk eredménye.

Tisztelt Országgyûlés! Most a Házszabály 46. §-ának (1) bekezdése alapján kormány-elõterjesztések és képviselõi önálló indítványok benyújtásáról szóló bejelentések következnek.

Tájékoztatom önöket arról, hogy a Házszabály 46. § (2) bekezdése alapján az elõterjesztõnek indítványa szóbeli indokolására két perc áll rendelkezésre.

Tisztelt Országgyûlés! A kormány sürgõs tárgyalást kérve a következõ elõterjesztéseket nyújtotta be.

A szövetkezetekrõl szóló 1992. évi I. törvény módosítását indítványozó törvényjavaslatát T/149. számon;

(15.20)

a Magyar Köztársaság alkotmányáról szóló 1949. évi többször módosított XX. törvény módosításáról rendelkezõ törvényjavaslatát T/150. számon;

az állampolgári jogok országgyûlési biztosáról szóló 1993. évi LXI. törvény módosítását kezdeményezõ törvényjavaslatát T/151. számon.

Tisztelt Országgyûlés! Már a mai napon tájékoztatom önöket arról, hogy a Házszabály 46. §-ának (3) bekezdése alapján az alkotmánymódosításról szóló törvényjavaslat sürgõs tárgyalásbavételéhez az országgyûlési képviselõk kétharmadának, azaz 258 képviselõnek; az állampolgári jogok országgyûlési biztosáról szóló elõterjesztés sürgõs tárgyalásához pedig a jelen lévõ képviselõk kétharmadának a szavazata szükséges. Kérem a frakciókat, hogy holnapi ülésnapunkon a délutáni szünetet követõen - amikor a sürgõs tárgyalásbavételekrõl fogunk határozni - a határozatképességet ennek megfelelõen biztosítsák.

Tisztelt Országgyûlés! Morvai Ferenc képviselõtársunk, Független Kisgazdapárt, múlt heti ülésünkön - igazolt távolléte miatt - szóban nem tudta megindokolni az ideiglenes vizsgálóbizottság létrehozására H/112. számon benyújtott önálló indítványát. Megadom a szót Morvai Ferencnek, két perc idõtartamban.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage