Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Az azonnali kérdéseket, a kérdéseket és az interpellációkat holnap 14 órától tárgyaljuk.

Tisztelt Országgyûlés! Emlékeztetem önöket, hogy múlt heti ülésünkön a helyi önkormányzatok címzett és céltámogatási rendszerérõl szóló törvény módosítását indítványozó törvényjavaslat általános vitáját lezártuk, de a részletes vitára bocsátásra nem került sor. Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 224 igen szavazattal, 8 ellenszavazattal és 7 tartózkodással a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik ma kezdõdõ ülésünk napirendjének megállapítása.

(15.30)

A Házszabály 43. §-ának (3) bekezdése értelmében a napirendrõl történõ szavazásnál az Országgyûlés kézfelemeléssel szavaz. A házbizottság az Országgyûlés ma kezdõdõ ülésének napirendjére és idõtartamára vonatkozó ajánlását a hétvégi futárpostában kézhez kapták képviselõtársaim.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a házbizottság ajánlásával. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Megtörténik.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a házbizottság napirendi javaslatát elfogadta.

Ennek megfelelõen soron következik a jövedéki szabályozásról és ellenõrzésrõl, valamint a bérfõzési szeszadóról szóló 1993. évi LVIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájának megkezdése. Az elõterjesztést T/141. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Tájékoztatom önöket arról, hogy az elõterjesztés tárgyalása során az új Házszabály rendelkezéseit fogjuk alkalmazni.

Megadom a szót dr. Békesi László pénzügyminiszter úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage