Barsiné Pataky Etelka Tartalom Elõzõ Következõ

BARSINÉ PATAKY ETELKA (MDF): Köszönöm szépen, elnök úr. Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Szonda Ipsos felmérésrõl szeretnék néhány adatot mondani. Ahogy ezt elmondtam az expóval kapcsolatos vezérszónoki felszólalásomban, a Szonda Ipsos a Hungexpó részére készített felméréseket, nevezetesen a '93. évi bevételekrõl, amelyet a látogatók és a kiállítók költöttek a kiállítások kapcsán. Ez 11,9 milliárd forint, csak éppenhogy egymillió, nem egészen egymillió látogatóra és az ehhez tartozó kiállítókra.

Szeretném tehát elmondani - ahogy a beszédemben is mondtam -, hogyha ezt alkalmazzuk az expóra, ahol 10 vagy 12 millió látogatóra lehet számítani, akkor joggal mondhatjuk azt, hogy az expó bevételei - amelyek ugyan nem az expó mérlegfõkönyvében jelennek meg, de általában a gazdaságban - a 10 millióra 119 milliárd. Szeretném még azt is hozzátenni, hogy általában egy expó kapcsán többet szoktak költeni az emberek, mint egy normál kiállítás kapcsán, valamint azért bízunk abban, hogy 1996-ban többet költenének az emberek, mint 1993-ban tették.

Tehát még egyszer: egymillió hazai és külföldi látogató 11,9 milliárd, 10 millió az expónak az 119 milliárd, ez nagyon reális becslés. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage