Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FGKP): Köszönöm a szót, elnöknõ. Nem kétperces reagálásra, hanem az ügyrendi javaslatra történõ reagálásra kértem szót.

Úgy gondolom, helyesen utalt az MSZP képviselõje az új Házszabály 59. §- ára, csak azt nem vette figyelembe, hogy van az új Házszabálynak egy 148. §-a is, annak pedig egy olyan rendelkezése, miszerint a korábban napirendre vett ügyekben a régi Házszabályt kell alkalmazni. A régi Házszabály pedig nem ismeri a 59. § szerinti lezárást, hanem ismeri azt a lehetõséget, hogy ilyenkor megszavaztassák a Házat az indítvány felett.

Én azonban arra gondolok, hogy az általam rendkívül nagyra becsült Nikolits István frakcióvezetõ-helyettes urat a saját frakciója megkövezné, ha ezt az indítványt fenntartaná, mert kiderülne, hogy a Ház nem határozatképes. Egyébként is utalok arra, hogy az 59. § ráadásul még a részletes vita lezárásáról szól, és ha én jól tudom, itt még felszólalásra váró képviselõk vannak. Tehát hadd ne kelljen tovább ragoznom. Nikolits István igen tisztelt frakcióvezetõ-társam elõterjesztésének semmilyen körülmények között nem lehet helyt adni, a legnagyobb sajnálatomra. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage